Miss Danmark er den ældste skønhedskonkurrence i Danmark, som har en historie der fører tilbage til 1926. Vinderen af Miss Danmark er den eneste officielle skønhedskonkurrence der giver adgang til Miss World konkurrencen. Siden 1951 har Miss Danmark/Frøken Danmark konkurrencen sendt repræsentanter afsted til internationale skønhedskonkurrencer såsom fx Miss World.

Twiggi.dk er en del af Miss Danmarks historie:

Pressen skrev: "Twiggi spiller bedre end nogensinde" - da vi i sin tid købte os ind i Miss Danmark. Men selv om vi ikke længere ejer halvdelen af rettighederne til Miss Danmark navnet. Så er Twiggi.dk unægteligt en del af Miss Danamrks historie, og Miss Danmark er del af Twiggi.dk´s historie.

Udvælgelsen foregik primært gennem castings og folkelige afstemninger. I 1980 var Jørgen Twiggi lydmand til Miss Danmark konkurrencen for Claus Jespersen og i 1981 var Jørgen Twiggi lydmand til Miss Danmark konkurrencen for Tommy P. I årene 1999, 2000, 2001 og 2002 ejede Twiggi.dk halvdelen af rettighederne til Miss Danmark og stod samtidig for hele afviklingen.

Miss Danmark - Twiggi.dk - MobildiskotekDanmark fik sin første skønhedsdronning tilbage i August 1926. Konkurrencen hed dengang Frøken Danmark og den henrivende Edith Jørgensen fra Aarhus, blev kåret til Danmarks smukkeste. Miss Danmark konkurrencen foregik på Marienlyst Strandpromenade ved Helsingør, hvor unge piger fra hele landet promenerede med sky blikke foran hundredvis af hatteklædte herrer og damer. Bladet Vore Damer, stod bag konkurrencen og opfordrede i augustnummeret 1926 landets unge kvinder til at stille op til “Frøken Danmark” med bl.a. disse ord:

“Ingen blomst må mangle i denne buket af landets smukkeste kvinder, hverken den jyske hedes mørke melankolske skønhed, Vendsyssels kække ungmø, den trofaste sønderjyske pige, Fyens muntre datter eller Sjællands blide, unge kvinde.”

Frøken Danmark finalisterne bar ens dragter med VD logo på og et skærf med navnet på byen, som de repræsenterede. Dommerpanelet bestod af bl.a. revydronningen Liva Weel, Johannes Meyer og A.W. Sandberg. Danmarks første skønhedsdronning – Edith Jørgensen, der til dagligt var danserinde ved Pantomineteatret i Tivoli græd af lykke, og udtalte at den dejligste oplevelse for hende dog var, da hun kunne fortælle nyheden til sin moder hjemme i Århus. Med titlen fulgte en pengepræmie på hele 1000 kroner, og prisen blev overrakt af skuespilleren Johannes Meyer.

Vinderene af Miss Danmark konkurrencen i årende hvor Twiggi.dk har været med:
  • Miss Danmark 1980 - Jano Bill
  • Miss Danmark 1981 - Tina Brandstrup
  • Miss Danmark 1999 - Zahide Bayram
  • Miss Danmark 2000 - Cecilie Elisa Dahlstrøm
  • Miss Danmark 2001 - Maj Petersen
  • Miss Danmark 2002 - Masja Juel

Hos Twiggi.dk leger vi med ideen om, at åbne et ”on-line museum” om vores tid med Miss Danmark på vores domæner fra dengang:

  • missdanmark.com
  • frkdanmark.dk